Udenlandske sider

”At rejse er at leve” – H.C. Andersen

Til forskel fra de forrige århundrede rejser mennesker nu meget end før. Verden er på sin vis blevet mere åben, og det er nemt og hurtigt at besøge oversøiske og mere eksotiske destinationer verden over. Selv ældre mennesker rejser nu mere end nogensinde før.

Af samme

grund er der også flere og flere almindelige danskere, der ønsker at lære et nyt sprog. Specielt engelsk har for mange været et ønskesprog at lære de sidste mange år, men også tysk og fransk har vundet indpas.

Sprog var for de dannede

Under renæssancen var det særligt de adelige børn, der lærte de klassiske sprog som fransk og latin. Det var en naturlig ting i deres dannelse som herremænd. De blev derfor i en tidlig alder sendt ud på lange uddannelser på skoler både i Danmark og i resten af Europa. Adeliges børn opvækst var derfor under renæssancen meget anderledes end bøndere og borgeres, for nok skulle de lære at begå sig på flere forskellige sprog rundt om i verden, men de havde også mere tid til sjov og leg. Til forskel blev børn af bønderne fra en tidlig alder sat til hårdt arbejde i køkkenet eller ude i markerne.

I dag er sprog for alle

Dette skel i opvækst hos rige og fattige eksisterer heldigvis ikke mere, og i dag forsøger det danske samfund at give alle børn lige muligheder for at leve, lege og lære.

Så det er bare med at komme i gang med at lære sprog, så du nemmere kan begå dig ude i verden, når du rejser.

På denne side kan der findes, en masse gode henvisninger til sider, der har med sprogene Tysk – Engelsk – Fransk at gøre.

reading e-book with 3D e book reader

Tyske sider

Engelske sider

Norke modesider