Efter studiet – selvstændig

Når skolens gang nærmer sig en ende, og man skal til at vælge endnu en sti ad livets vej, kan det være rart med et sted, hvor den selvstændiges interesse varetages. Denne side behandler netop det, og skal du ud at stå på egne ben som selvstændig, er det her, du skal kigge.

Selvstændig i middelalderen

At være selvstændig er ikke noget nyt fænomen. Til forskel fra i gamle dage er der flere og flere danskere, der tager springet og hopper ud som selvstændig inden for en lang række af brancher – både inden for it-, håndværker- og konsulentbranchen m.m.

I middelalderen var der f.eks. en del håndværkere, som var ansat i en håndværksvirksomhed, for at hjælpe til ved middelalderens omfattende kirkebyggeri. Andre og vigtige erhverv, som kunne give en god indkomst som selvstændig i middelalderen, var inden for tekstil-, håndværk og købmandsbranchen. Tiden i middelalderen var en del anderledes i dag, og Danmark var en landbrugssamfund, hvilket betyder at kun få procent af Danmarks befolkning boede i byerne, som var det sted, der i perioden voksede frem.

Det har man svært ved at forestille sig i dag, hvor urbaniseringen virkelig har vist sit virke, og hvor ydrekants-Danmark tynder ud i borgere.

Selvstændig erhvervsdrivende i det 21. århundrededreamstime_xl_15189312

Ønsker du at blive selvstændig erhvervsdrivende, så har vi her samlet et par gode og nyttige links, som du kan bruge til at finde råd og vejledning, så du får en smertefri opstart som selvstændig. Du vil også kunne finde sider, som hjælpe dig med spørgsmål angående katteindberetning m.m.

Min Forretning

Find jobbet

Deltag i konferencer