Transport

Transporten til og fra mødesteder, såsom skole eller arbejde, er meget vigtig. Den afgør, hvornår du skal op, og hvor bekvemt du når frem. Her kommer der forskellige bud på gode, effektive, billige og bekvemmelige transportmiddler – alt lige fra skolebus til køb af egen bil.

1100-tallets transportmidler

Transporten i Danmark og Europa generelt har ikke altid været ligeså nem og bekvemmelig, som den er det i dag. I gamle dage foregik den tunge transort på vandvejen og på gamle, slidte og bumpede landeveje, som ofte lå tæt på vandskel. Det har derfor været hårdt for bøndere og andre fattige landsmænd at få transporteret købmandsvarer som kartofler, halm og andre landbrugsgoder frem og tilbage i hestevogne, der bumpede frem og tilbage i slidte hjulspor, eller i kaner og slæder og vinteren. Alternativet til dette transportmiddel var at gå.

Nemt at komme til og fra arbejde

I dag er det som købmand eller anden handlende lidt nemmere at komme frem og tilbage med varer. Det er også nemmere at komme til og fra arbejde – dét uanset om det er sommer eller vinter, solskin eller regnvejr, tøvejr eller snestorm – og hestevogne, og sporvogne for den sags skyld, er for længst skiftet ud med cykler, busser, vandbusser, taxaer og personbiler.

Der er selvfølgelig forskel på transportmidler i hovedstadsområdet, Jylland, Fyn og Bornholm. På øerne benytter man sig måske lidt oftere af cykel eller personbil til og fra arbejde, hvis man bor tæt på sin arbejdsplads, mens man i hovedstadsområdet er stor fan af både cykel, bus, tog, taxa og personbil. Det går selvsfølgelig også an på, hvem man spørger. dreamstime_l_37629645

Offentlig transport

Rejseplanen.dk – Bus og tog på sjælland

Taxa.dk – Din egen chauffør

Busleje – BookingABus – her finder du altid god busleje uanset din destination

Privat transport

Brug for et autoværksted i Brøndby? – Besøg Autohusetbrondby.dk

Parkeringsfirma København – Privatp.dk

Fest transport med Borra Bus

Aldcarmarket.dk brugte leasingbiler til salg – find et stort udvalg her

Billig bilforsikring – studierabat gives

Forbrug.dk – de bedste råd før du køber

Billeje.info – lej en bil her

Specialcars.dk – Flexleasing af eksklusive biler

Jordgrus.dk – Grus, stabilgrus og jordkørsel

Aunsbjerg.com En side med en udbyder af citroen værksted

Thorlogistics.dk – Flyttefirma Odense

Flypenge – Forsinket fly

Skrotbil hos Skrotbil.net

Cykel

Jupitorcykler.dk – Mange gode cykler

Ebikecenter.dk – El cykler til gode priser

Trek – Cykler i Hellerup

Cykel Mesteren – Herrecykel med 7 gear