Internettet

Selvom der ikke var andet end blæk og fjer tilgængeligt i det 12. århundrede, må vi nok indse, at det ikke længere er sådan, at verden hænger sammen. Internettet har mere eller mindre taget over, og det giver anledning til at bringe denne kategori, som er dedikeret udelukkende til lærerige sider.

Bøger i og om middelalderen

Inden for skønlitteraturen er særligt middelalderen i særdeleshed velbeskrevet, og man vil kunne finde mange danske såvel som udenlandske historiske romaner.

Mest kendte skriver og historiker fra 1100-tallets Danmark må nok være Saxo, som er forfatter til et af de største, længste og mest berømte historieværker i europæisk middelalder – navnlig Gesta Danorum. I middelalderkrøniken skrev Saxo om danernes bedrifter på sølvalderlatin, som er en type lation, som romerne benyttede i århundrederne ved år 0.

De fleste af os ville nok have svært ved at læse Gesta Danorum i dag, hvis det ikke var for en oversættelse til dansk eller engelsk. Heldigvis er der folk, der har hjulpet os med dette problem, så vi stille og roligt kan dykke ned Saos store værk. Vi har også ladet os fortælle, at Shakespears´Hamlet skulle være inspirere af Gesta Danorum. Man ved dog ikke, om Shakespeare selv har læst værket, eller om han har læst en genfortælling af det. Men smukt er det, at en anden verdens mest kendte fortællinger har en del af sit udspring i en dansk historikers værk.

I dag læser vi stadig bøger, men mange af os læser det online, hvilket skyldes, at internettet har taget os med storm, og at det er her, vi får vores viden og lærdom fra.

dreamstime_xl_3118457

Internettet er dagens lektie

Spil

Gavekort

Boligen

Artikler

Elektroniske printere