Rygestop

Rygning er langt fra noget nyt fænomen. Menneskeheden har røget i århundrede. Desværre er der stadig en tendens til, at børn og unge begynder at ryge. Det på trods af, at vi i dag ved meget mere om, hvor skadeligt rygning er for vores sundhed.

Ændring i brug af tobak

Mange rygere bruger i dag tobak for nydelsens skyld, og cigaretterne bliver ofte brugt på samme måde som kaffe, slik, kage, vin og øl. Men sådan har det ikke altid være. For mange århundrede siden blev tobakken brugt som medicin og til religiøse ceremonier. Der har derfor været en ændring i, hvordan vi bruger og opfatter tobakken.

Tobak i Europa

I dag holder vi tobak langt væk fra hospitaler. Faktisk er der på alle offentlige hospitaler rygeforbud, dvs. man som offentlig ansat skal helt væk fra hospitalets matrikel for at ryge. Sådan var det ikke engang. Faktisk brugte man eksempelvis i 1600-tallet tobak som lægemiddel. Datidens læger troede nemlig, at tobak kunne bruges til at kurere hoste, bylder og pest. En sjov historie om navnet nikotin, som er det stof i tobak, som rygere er afhængige af, er, at det er navnet på en franskmand, Jean Nicots, som fik overbevist dronning Katarina af Medici, at det kunne kurere migræne. Dronning blev så begejstret for metoden, at Nicot blev berømt – og deraf navnet nikotin på dansk.

Bedre alternativer

Derfor vil vi gerne her på siden komme med bedre alternativer, og metoder til, hvordan man kan stoppe helt. Der er flere metoder, både et reelt og brat stop, men også hjælpemidler som plastre eller e-cigaretter. Især e-cigaretter er populære for tiden, og det er klart bedre, mener vi, at dampe på en e-cigaret end på en rigtig cigaret.

dreamstime_xl_29795734

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du kender til gode rygestopsbehandlinger eller kure.

Prøv e-cigaretter – dem finder du mange steder, men her er de billige

Nicotinell – plastre tygegummi og meget andet